Meteen naar de inhoud

Over ons

De actiegroep van #GeenDorHout is ontstaan vanuit de gelijknamige hashtag. Jacquie Davis bedacht deze hashtag uit frustratie over de huidig situatie waarin mensen uit hoog-risicogroepen aan hun eenzame lot worden overgelaten, en er door sommigen aan de waarde van hun leven wordt getwijfeld. Hieronder deelt Jacquie hun gedachten over het succes van de eerste #GeenDorHout actie en het vervolg van de beweging in de vorm van deze actiegroep:

“Toen de hashtag viral ging kreeg ik vaak de vraag of ik dit had zien aankomen. Nee was mijn antwoord. Al maanden roepen risicogroepen dat dit zo niet goed gaat. Dat de politiek, de maatschappij, de media ons zo niet helpen. Niemand wou luisteren. Ook nu ging ik er vanuit dat niemand zou luisteren. Maar achteraf gezien is het feit dat we niet gehoord werden de reden waarom ik dit had moeten zien aankomen. We deelden dezelfde emoties, ervaarde collectieve woede. We waren niet alleen individuele personen met wat te zeggen, op de hashtag werden we een WIJ en kwamen we samen met dezelfde boodschap. Genoeg!

Het gevecht is echter nog niet klaar. Een hashtag van samenkomen wordt een actiegroep van samen vechten.”

Samen met Laura, Lena, Sophie, Peter, Judith, Tamar, Malene, Nadia, Feminists Against Ableism (FAA) en Morgan heeft Jacquie de actiegroep #GeenDorHout opgericht om daad bij woord te voegen. Samen met andere enthousiastelingen zetten zij acties op om aandacht te vragen voor de mensen in de hoog-risicogroepen.

Naast de actiegroep omvat #GeenDorHout ook een supportplatform. Heb je geen puf om actie te voeren, maar wil je wel graag ervaringen uitwisselen met lotgenoten? Je kan je altijd aansluiten bij onze Discord. Je leest er meer over op onze pagina ‘Doe mee!’.

Skip to content