Meteen naar de inhoud

Het verhaal van Melissa

De laatste 15 maanden was voor mij niet fijn. Afspraken in ziekenhuizen die opeens een belafspraak werden. Amper contact hebben, geen knuffels, je eenzaam voelen. Enigste uitje was de supermarkt maar ik merkte dat zelfs in supermarkten niet eens aan de 1,5 meter werd gehouden. Sommige klanten zetten hun winkelwagentje midden in de gang of ze zijn gepikeerd als jij dan er net voor staat. Tweede kamer heeft de kwetsbare groep altijd buitengesloten (iemand van de tweede kamer zei doodleuk dat de kwetsbaren maar in isolatie moesten). Merk dat ik veel huil, niet wordt begrepen en sneller boos ben. Ik merk ook dat je wordt uitgescholden als je een vaccinatie hebt gehaald. Gezonde mensen weten niet eens hoe het voelt om een kleine wereld te hebben, waar je afhankelijk bent van medicijnen, huishoudelijke hulp, ziekenhuisbezoek, fysiotherapie en noem maar op. Gezonde mensen willen liever zo spoedig mogelijk op vakantie maar de kwetsbaren moeten van alles regelen om eens op vakantie te kunnen. Mijn immuunsysteem ligt plat omdat mijn immuunsysteem niet goed werkt (het valt lichaamseigen cellen aan waardoor ik ontstekingen in mijn lichaam krijg). Ik ben daardoor kwetsbaarder voor virussen en bacteriën die mij erg ziek kunnen maken. Ik weet niet hoe ik dit nog vol kan houden 😔

Melissa

Skip to content