Meteen naar de inhoud

Het verhaal van Laura

De hele pandemie lang was ik niet belangrijk. Het deed er niet toe of ik veilig bleef ook al was ik risicogroep en werd zelfs actief doodgewenst. En nu heb ik mijn vaccinatie gehad waardoor ik wel weer iets meer mee kan, maar alles in de versoepelingen schreeuwt dat ik er nog steeds niet toe doe. Ik was geen onderdeel in de overweging of en welke dingen weer open zouden kunnen, er werd niet nagedacht over hoe ik weer mee kan doen na anderhalf jaar opsluiting. Het is een toevalligheid dat ik nu weer ietsje meer kan, maar de versoepelingen zijn niet voor mij bedoelt. De dingen die ik nu weer kan worden voor mij weer ontoegankelijk gemaakt, terwijl de dingen die er voor zorgen dat ik vanuit huis mee kan doen weer verdwijnen. Ik word verder uitgesloten. Waar ik op dit moment naar verlang is dat er ook rekening gehouden wordt met mij. En dat ik ook weer mee kan doen. Ik wil graag een overheid en een maatschappij die mij zien als volwaardig burger in plaats van dor hout.

Laura

Tags:
Skip to content