Meteen naar de inhoud

Reactie op de persconferentie van 13 april 2021

Peter, teamlid van #GeenDorHout, schreef een aantal blogposts over deze persconferentie. Hieronder een samenvatting met links naar de individuele posts.

Premier Rutte begon de persconferentie van 13 april 2021 met een verhaal van een ziekenhuisdirecteur die in twee werelden leefde. Aan de ene kant ziekenhuizen die vechten tegen code zwart, en aan de andere kant mensen die verlangen naar meer vrijheid. Dat is niet zo gek wanneer het kabinet stuurt op verspreiding en burgers dagelijks vertelt dat er voortdurend wordt gewerkt aan zogenaamd veilige heropening.
Lees verder: https://politiek.plinfut.net/2021/04/16/twee-werelden/

Daarvoor moeten we wel eerst over de piek van de derde (of eigenlijk vierde) golf heen zijn, maar wat betekent dat? Als we hetzelfde pad blijven bewandelen als na de tweede en echte derde golf, waarschijnlijk wanneer het aantal ziekenhuisopnamen “slechts” 5x zo hoog is als het punt waarop de zorg dreigt om te vallen. Ook moeten de aller-kwetsbaarste groepen gevaccineerd zijn, maar de voorspellingen over versoepelingen en prikken sluiten niet op elkaar aan, laat staan dat er gewacht wordt tot alle mensen met verhoogd risico zijn beschermd.
Lees verder: https://politiek.plinfut.net/2021/04/16/over-de-piek-heen/

Tot slot werden toegangstesten genoemd als middel om heropening veilig te maken. Maar artsen, en zelfs het RIVM, zeggen dat tests hier niet voor zijn bedoeld. Ook al hebben alle aanwezigen een negatief testresultaat, dan is er nog steeds een reële kans dat er in een grote groep tenminste 1 besmettelijk persoon rondloopt.
Lees verder: https://politiek.plinfut.net/2021/04/18/toegangstesten/

Skip to content